8/10/09

λάθος σκέψεις

Από τη Κυριακή που τους σακάτεψε το χτύπημα της λαϊκής ψήφου, τα εναπομείναντα στελέχη της δεξιάς αποφαίνονται: "χάσαμε επειδή επιτρέψαμε τον Δεκέμβρη". Δε διαφέρουν και πολύ από τον παλαιότερο ισχυρισμό του Σύριζα: "χάσαμε επειδή στηρίξαμε το Δεκέμβρη".
Ο Σύριζα δεν έχασε επειδή στήριξε τον Δεκέμβρη, αλλά γιατί δεν είχε ξεκάθαρη και σταθερή θέση γι' αυτόν. Όσο για τη παλιά δεξιά, αν το Δεκέμβρη του οχτώ μαζί με τη καταστολή κατέβαζε και τα τανκς δε θα την οφελούσε στο να κερδίσει τις εκλογές. Για να είμαστε ακριβείς, η συνολική τους παρουσία ήταν τόσο καταστροφική, που μόνο με τανκς θα μπορούσαν να παραμείνουν τελικά στην εξουσία.

Υ.Γ. 12-10-09: Σήμερα άνοιξα για λίγο τη τηλεόραση και άκουσα τον Β. Μιχαλολιάκο να λέει ότι έχασαν εξαιτίας του Δεκέμβρη. Το γκούγκλαρα λίγο και είδα ότι όλα τα στελέχη της νουδού συνεχίζουν με ανάλογες κολακευτικές δηλώσεις. Απο την Παπακώστα και τον Καλαντζή μέχρι την Ντόρα και τον Σαμαρά. Αναγνώριση σκόπιμη και λανθάνουσα, αλλά σίγουρα αναγνώριση, σε μια φάση που ολόκληρη η αριστερά χαρακτήριζε τον Δεκέμβρη πασέ θέμα που την έχει κουράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου