27/4/09

Μια Κρυφή Ανταρσία;

Ρώταγα τυχαίο κόσμο μέσα στις γιορτές αν άκουσαν, και να με συγχωρούν για τη κομματολογία, αν άκουσαν να έγινε κανένα νέο κόμμα. Η απάντηση ήταν ότι φυσικά και το άκουσαν, ο Μάνος έκανε καινούριο κόμμα. Αυτό ακούσατε, παρατηρούσα, δεν ακούσατε για άλλο κόμμα; Εκεί απαντούσαν αρνητικά.

Από τη μία λοιπόν όλοι γνωρίζουν το κόμμα του Μάνου. Αυτού του κουτοπόνηρου πολιτευτή που συνεχίζει να προβάλλεται από τα μίντια ως κομμάτι της πολιτικής μας ζωής χωρίς να έχει κερδίσει ποτέ το απαιτούμενο λαϊκό έρεισμα Ένας πλάνητας των τηλεοπτικών πλατό χωρίς ιστορία και χωρίς λογική, απλώς με ένα κουτοπόνηρο ρεαλισμό και με την ηλίθια νεοφιλελεύθερη ιδεολογία.

Από την άλλη, έχει μείνει στην αφάνεια ένας ιστορικός μετασχηματισμός της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Παρατάξεις που έχουν γράψει ιστορία στο χώρο της αριστεράς, στα κινήματα, στα πανεπιστήμια, στα συνδικάτα, στη θεωρία και την πράξη αποφάσισαν να ενωθούν. Εκεί που αρχίσαμε να νοιώθουμε ότι μπορεί το παρελθόν να είναι πολύ βαρύ και πλέον να υπάρχουν μόνο σαν απολίθωμα των παλιών τους σχηματισμών, τα ιστορικά σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αποφάσισαν να μπουν σε νέες φόρμες, σε νέες περιπέτειες.

Να σας συστήσω λοιπόν την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που είναι το σύνολο των οργανώσεων της αλλά και κάτι περισσότερο από αυτές: το πνεύμα του Δεκέμβρη.

Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν συμμετέχουν:

Τα σχήματα αυτά ειχαν συνεργαστεί, στο παρελθόν, σε κάποιους σχηματισμούς. Εδω και κάποια χρόνια αποτελούσαν το ΜΕΡΑ (Μέτωπο Ριζοσπατικής Αριστεράς) και το ΕΝΑΝΤΙΑ (Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά). Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυστυχώς δε συμμετέχει το ΕΕΚ (Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου