19/3/09

Δένδιας

«Η Ελληνική Δημοκρατία γιορτάζει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Η εξέγερση αυτή αποτελεί την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής προσπάθειας και συνιστά μνημείο συμπεριφοράς των Ελλήνων γενικά και της νεολαίας, ειδικότερα κατά την περίοδο της δικτατορίας.
Θα ήθελα να θυμίσω ότι η υπεράσπιση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και άρα η υποχρέωση αντίστασης στη δικτατορία, δεν ήταν πολιτική επιλογή αλλά νομική υποχρέωση, όπως προβλεπόταν στο άρθρο 114 του καταληθέντος Συντάγματος, του γνωστού ως" ένα ένα τέσσερα" που έλεγε επί λέξει:"η τήρηση του παρόντος επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων".Πράξη Δημοκρατικού Πατριωτισμού λοιπόν αποτελούσε η εξέγερση κατά της δικτατορίας, όπως πράξη Δημοκρατικού Πατριωτισμού αποτελεί και σήμερα η ανάμνηση και ο γιορτασμός της.

Κέρκυρα 15/11/02
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ*


*Υπουργός δικαιοσύνης. Ετοιμάζει νομοσχέδιο, με το οποίο η χρήση της κουκούλας μετατρέπει απλά αδικήματα σε κακουργήματα, δηλαδή επιφέρει ποινές 5ετούς κάθειρξης. Στο ίδιο νομοσχέδιο επανέρχεται και ο χουντονόμος της περιύβρισης αρχής.
Δε θέλω να σας υβρίσω αρχή μου και αρχίδι μου αλλά δε συμφωνώ με τη νομική χαρντκορίλα σας. Δηλαδή αν διαπιστώνατε μια μέρα ότι είσαστε χουντικότερος της χούντας θα ήσασταν νομικά υποχρεωμένος να αυτοκτονήσετε. Μην καταφεύγουμε στις ακρότητες φιλε δημοκράτη. Ζωντανοί, και ξεδοντιασμένοι οι δικτάτορες αποτελείτε πάντα απίστευτο υλικό κωμωδίας. Τώρα αν πράγματι θέλατε να εφαρμόσετε το 114 , τη νομική σας υποχρέωση δηλαδή, και να πηγαίνατε στον αγύριστο δε θα σας εμποδίσουμε χαζούλι φασιστάκο, που μόνο η εξουσία σας νοιάζει, που γλύφατε τόσο όμορφα τον Καραμαλάκο στο πανεπιστήμιο για να σας δώσει τώρα και σας ένα κομματάκι εξουσίας.
Αφού οι αδερφοί Παλαοοκώστα αποκάλυψαν τη γελοία φατσούλα σου στα μίντια όλου του πλανήτη έχεις σκυλιάσει και μαστιγώνεις τα σύννεφα. Θα γελάγαμε με την αθλιότητα σου αλλά εκτός απο γελοίος είσαι πια και επικίνδυνος.

1 σχόλιο:

  1. Ο Σύντροφος Δενδιας τα χώνει:

    "Το κακό έχει παραγίνει.Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό από το ανύπαρκτο Κράτος των Αθηνών, ότι τα νησιά αυτά αποτελούν Ελληνικό Έδαφος και οι συμπολίτες μας που τα κατοικούν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τον κάτοικο του Κολωνακίου.Το Άθλιο Ελληνικό Δημόσιο, που νοιάζεται μόνο να εισπράττει, κάθε καλοκαίρι, στέλνει κάμποσες φορές το Σ.Δ.Ο.Ε να επισκεφθεί τα νησιά. Για το χειμώνα τώρα μπορεί να κάνει κάτι;" Κέρκυρα 29/10/2003 Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το Ελληνικό Κράτος, με απόλυτη περιφρόνηση για το εθνικό μας συναίσθημα, όρισε την 21η Μαΐου (επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα) ως ημέρα έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λίγο καιρό πριν απαιτήθηκε συνολική συστράτευση για την ύπαρξη ΠΕΣΥ Ιονίων Νησιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν λίγες ημέρες το δήθεν αδηφάγο κράτος επιχείρησε να επληστειράσει μια ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους τεράστια έκταση, χωρίς να ζητήσει οποιαδήποτε τοπική άποψη... όπως σήμερα έχουν τα πράγματα, η Επτάνησος δίδει τα πάντα και λαμβάνει ελάχιστα. Κινδυνεύει δε να απολέσει στα χέρια της Ελληνικής Δημοκρατίας αυτό που ούτε οι Βενετοί, ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Άγγλοι της στέρησαν, την ταυτότητά της. 20-04-2003

    ΑπάντησηΔιαγραφή